Spoorboekje: FC Transfervrij PEC Zwolle, voetbal in Wit-Rusland

17 april 2020, 10:34

Aan het begin van elke dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 17 april. 

Specials

Ook trainersgilde in Nederland gaat hinder ondervinden van crisis

Ook Eredivisie-trainers zullen de gevolgen ondervinden van de coronacrisis. Op lange termijn verwacht Coaches Betaald Voetbal-directeur Mario Captein klappen voor het trainersgilde. "Op dit moment is er nog geen sprake van, maar later gaan we zeker dingen merken. Pas in het nieuwe seizoen, als de situatie van de clubs bekend is. Een economische krimp van 7,5 procent straalt ook uit op het voetbal", beseft de baas van de belangenvereniging in gesprek met FCUpdate.nl.

FC Transfervrij PEC Zwolle

Het is 1 april geweest en dat betekent dat de formele ontslagbrieven allemaal de deur uit zijn. Ook aan het einde van dit seizoen zullen diverse (grote) spelers uit hun contract lopen, zoals elke zomer. Het leverde al talloze mooie 'gratis' transfers op. FCUpdate.nl zet per club een 'FC Transfervrij' op een rijtje van de 'beste' elf voetballers die transfervrij de deur uit zijn gelopen sinds de eeuwwisseling. In deel 15: PEC Zwolle (opstelling: 3-4-3).

Wedstrijden

Neman Grodno - Energetyk-BGU (19.00)

Gevoetbald wordt er nog altijd in Wit-Rusland en dat geeft ruimte voor het succesverhaal van Energetyk-BGU. De afgelopen jaren speelde het in de lagere niveaus, nadat Zvezda – de club die ooit samenwerkte met de Wit-Russische militaire academie – één jaar in de hoogste afdeling had gespeeld in 2005. Met een naamsverandering naar Energetyk-BGU werd de club nieuw leven ingeblazen met promotie en een jaar later (vorig seizoen) handhaving als succes. Nu staat de formatie uit Minsk opnieuw bovenaan: komt er een daverende verrassing? 

Voetbal op tv

10.30 uur: Manchester United – Arsenal (2003), Ziggo Sport, flashback

14.30 uur: Classic Match: Sparta Rotterdam – Excelsior (2009/10), FOX Sports 1, flashback

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen