'Özyakup staat open voor langer verblijf bij Feyenoord'

'Özyakup staat open voor langer verblijf bij Feyenoord'

16 april 2020 – Oguzhan Özyakup staat open voor een langer verblijf bij Feyenoord. De middenvelder maakte afgelopen winter vanaf Besiktas de tijdelijke stap naar Rotterdam-Zuid, vooral met het oog op zijn EK-kansen met Turkije. Mede omdat het eindtoernooi met een jaar is opgeschoven, zou hij zelf wel open staan voor een verlenging van zijn periode in De Kuip.

Dat schrijft De Telegraaf althans. Volgens clubwatcher Marcel van der Kraan wil de speler zelf bij Feyenoord blijven, maar zal de financiëring daarvan nog wel een lastige opgave worden. 'Enige nadeel is zijn salaris. Ozyakup ligt nog tot 2022 vast in Turkije en heeft daar netto een salaris dat zelfs de best verdienende Feyenoorder niet bruto toucheert', schrijft hij over een permanente transfer.

'Dan hebben we het nog niet over de transfersom gehad. Financieel voor Feyenoord dus onhaalbaar, tenzij zijn club hem subsidieert. Alleen dan heeft Feyenoord een kans. De speler zelf wil wel hier blijven', aldus Van der Kraan. Of een nieuwe verhuurperiode tot de opties behoort, is onduidelijk. Voor deze verhuurperiode heeft hij zelf namelijk ook een deel van zijn loon ingeleverd.

'Ozyakup heeft een prima indruk gemaakt op de technische staf en zijn medespelers. Hij is een meerwaarde voor Feyenoord, maar had de pech na zijn eerste wedstrijden snel geblesseerd te raken', aldus Van de Kraan. Ook Dick Advocaat zou onder de indruk zijn geweest. 'Op de trainingen liet hij zien dat hij een snelle denker is en dat hij de kwaliteit én ervaring heeft die Feyenoord nodig heeft.' Toch is het vooralsnog dus twijfelachtig of hij ook daadwerkelijk langer blijft bij Feyenoord.

gerelateerd