Nederlandse (assistent-)scheidsrechters ontvangen voorschot

16 april 2020, 07:42

Goed nieuws voor de scheidsrechters in de Eredivisie: vanwege het coronavirus krijgen de arbiters en hun assistenten een voorschot voor de komende maanden op hun wedstrijdpremies. Omdat ze per wedstrijd betaald worden, zitten ze momenteel zonder inkomen en dus krijgen ze een voorschot. Het is nog niet duidelijk wat er met dat geld gebeurt, als er helemaal niet meer gevoetbald wordt dit seizoen.

Dat schrijft het ANP. Naast een standaardinkomen van maximaal vierhonderd euro per persoon, moeten de arbiters het vooral hebben van hun bedrag per wedstrijd. Die varieert bij scheidsrechters van 1670 tot 3340 euro, terwijl dat voor een assistent maximaal 1670 euro is. Als VAR zijn de bedragen tussen de 1075 en 1670 euro beduidend minder.

Voor veel jonge scheidsrechters is fluiten hun hoofdtaak geworden, maar omdat de Eredivisie en Eerste Divisie al sinds begin maart stilliggen, zou een aantal in de financiële problemen komen als er niet meer uitbetaald wordt. Eerder al liet Bas Nijhuis weten dat er een voorschot zou komen, maar die betreft dus minimaal enkele maanden.

Lees ook: Nijhuis doet boekje open over situatie scheidsrechters

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen