Crisis valt Swart zwaar: "Het is niet mijn leventje zoals het was"

15 april 2020, 20:29

Ook voor Sjaak Swart heeft de coronacrisis gevolgen. Mister Ajax moet door zijn 81 jaar extra waakzaam zijn en proberen te voorkomen dat hij het virus te pakken krijgt. Dat betekent dat zijn dagelijkse bezigheden er nu totaal anders uit zien.

Tegen De Telegraaf geeft hij een inkijkje. "Het is niet mijn leventje zoals het was", vertelt de Amsterdammer. "Ik had altijd met iedereen contact, ging elke dag naar kantoor (Players United, red.), maakte daar een praatje en reed naar De Toekomst, waar ik twee of drie afspraken had en trainingen en jeugdwedstrijden keek. Het viel in één keer allemaal weg", aldus de voormalig buitenspeler.

Dat betekent echter niet dat hij niets meer uitspookt. "Ik blijf wel aan het werk, hoor, en heb met mijn spelers in het binnen- en buitenland veel contact. Zo blijf ik lekker betrokken, want door ons kantoor word ik elke dag gebeld met de vraag hoe het met ons gaat. Mijn lieve vrouw Andrea heeft nog maar veertig procent longinhoud, dus blijven we thuis en houden we letterlijk iedereen op afstand."

Dat betekent ook dat Donny van de Beek niet meer komt logeren. "Hij sliep twee, drie keer in de week bij Andrea en mij. Die gezelligheid ga je met terugwerkende kracht nog meer waarderen. Al werd het logeren al iets minder, doordat hij een vriendinnetje heeft. Don krijgt zijn eigen leven en dat is normaal. En Estelle is een schat van een meisje. Nu FaceTimen we veel, maar daar ben ik nog niet zo goed in. Ik zie vaak mezelf."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen