'Newcastle United komt waarschijnlijk in Saoedische handen'

15 april 2020, 11:43

Newcastle United staat op het punt verkocht te worden. Eigenaar Mike Ashley zou een akkoord hebben over een verkoopprijs van circa 340 miljoen euro. Drie verschillende partijen nemen de aandelen over, melden diverse media in Engeland. Volgens de berichten wordt het Saoedische Public Investment Fund (PIF) grootaandeelhouder van Newcastle United.

PIF is het belangrijkste speeltje van prins Mohammed bin Salman. Verder gaat tien procent van de aandelen naar PCP Capital Partners van de Britse zakenvrouw Amanda Staveley. De overige tien procent is voor de miljardairbroers David en Simon Reuben. De verwachting is dat de nieuwe eigenaren willen investeren in de Premier League-club.

Juist het gebrek aan investeringen is het verwijt dat Ashley de afgelopen jaren kreeg. De man die rijk werd met sportzaak Sport Direct stond dertien jaar aan het bewind. In die periode degradeerde Newcastle United twee keer naar het Championship. Het maakte hem niet populair bij de achterban. De aanstaande deal wordt voor hem wel een succes: in 2007 kocht hij The Magpies voor zo'n 150 miljoen euro.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen