Veldwijk: "In plaats van loyaliteit kreeg ik dolk in rug"

Veldwijk: "In plaats van loyaliteit kreeg ik dolk in rug"

15 april 2020 – Lars Veldwijk voelde in zijn laatste maanden bij Sparta geen respect meer. De spits, die in januari naar het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Hyunadi verkaste, voelde zich naar de uitgang gepusht. "In plaats van loyaliteit kreeg ik een dolk in mijn rug", aldus Veldwijk.

De Zuid-Afrikaans international sloot in de voorbereiding op dit seizoen veel later aan vanwege deelname aan de Afrika Cup. Daarom begreep de spits dat hij de eerste competitiewedstrijden niet speelde. Veldwijk rekende erop later zijn plekje terug te kringen. "De manier waarop de trainer me behandelde was heel anders dan daarvoor", zegt hij tegen Voetbal International. "Dat Fraser ineens vergeten leek wat we het seizoen ervoor samen bereikt hadden, hoe ik hem had geholpen als spits en als aanvoerder, raakte me."

Reactie Fraser
In een reactie tegenover VI wil Henk Fraser zijn voormalig pupil in eerste instantie een compliment geven voor zijn verdiensten als speler van Sparta. "Wat Lars alleen vergeet te vermelden, is dat wij hem ook op de kaart hebben gezet. Zeker met het oog op zijn situatie bij zijn vorige club (FC Groningen, red.) en trainer (Ernest Faber, red.), met wie het ook niet zo lekker liep."

Lees terug: Groningen zet Veldwijk terug naar beloften

Daarnaast wijst Fraser op het feit dat hij Ragnar Ache en Halil Dervisoglu beter vond dan Veldwijk. "Dát is de kern van het verhaal. Wel of geen basisplaats hebben, bepaalt vaak het hele gevoel dat een speler heeft. Lars legt nu de link met zijn privéleven, dat ik daar moeite mee zou hebben. Maar niets is minder waar. Als ik naar mezelf kijk, is dat misschien wel een punt waarin ik niet zo goed ben als trainer. Ik ben totaal niet geïnteresseerd in het uitgaansleven van mijn spelers. Ik heb geen Instagram en al die andere onzin, ik volg het niet en het boeit me niet.'

gerelateerd