Kulusevski maakt indruk: "Doet heel erg denken aan Robben"

14 april 2020, 23:40

Zweden hoopt met Dejan Kulusevski goud in handen te hebben. De pas negentienjarige aanvaller van Juventus wordt door de club verhuurd aan Parma, waar hij veel indruk maakt. Bondscoach Janne Andersson voorspelt de tiener een grote toekomst toe.

Atalanta Bergamo plukte een piepjonge Kulusevski weg uit de jeugdopleiding van Brommopojkarna voor nog geen 100.000 euro. Tot veel wedstrijden voor de Italianen kwam hij niet, omdat hij door Juventus voor 35 miljoen werd gekocht. "Hij is nog jong, maar ik hoop dat hij zich zal aanpassen bij Juventus", aldus de bondscoach over de enkelvoudig international. "Ik ben benieuwd hoe hij in tactisch opzicht zal groeien, maar ik denk dat hij wel kan wennen aan het systeem van Juventus."

Het handelsmerk van Kulusevski is zijn dribbel naar binnen. Daarmee is de vergelijking met Arjen Robben al snel gelegd. Dat doet zijn bondscoach dan ook: "Met zijn snelheid, zijn controle en zijn doelgerichtheid doet hij me heel erg denken aan Arjen Robben. Als hij zo door blijft gaan, kan hij nog jarenlang mee met de nationale ploeg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen