Van den Herik: "In onze tijd hadden we kleinere clubs wat bewerkt"

14 april 2020, 15:30   Bijgewerkt: 14 april 2020, 15:36

Jorien van den Herik (op archiefbeeld) weet hoe hij de coronacrisis als Feyenoord-voorzitter zou hebben aangepakt. "Uiteraard zouden wij in het PAF-overleg met PSV, Ajax en Feyenoord hebben besloten te stoppen met voetballen", aldus de voormalige preses van de Rotterdammers.

"Er kan nu niet gevoetbald worden en dat blijft voorlopig niet kunnen. Ik denk dat het publiek terugkeert in de stadia als er een vaccin tegen het coronavirus is", zegt Van den Herik tegen Voetbal International. "Wij hadden in onze tijd de nodige druk op de KNVB uitgeoefend en de kleinere clubs waarschijnlijk wat gewijzigd om met ons mee te gaan. Zo ging dat vroeger. De dreiging van de UEFA om Europese tickets eventueel af te pakken, had ik in elk geval nooit geaccepteerd. "

Van den Herik vindt dat de KNVB 'drogredenen' op tafel legt. "De KNVB verschuilt zich achter de UEFA en de FIFA. Die kunnen zeggen dat de competities moeten uitspelen, maar dat bepalen wij in Nederland toch echt helemaal zelf. De verantwoordelijkheid te nemen die de voetbalbond wél moet nemen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen