Trainer Maduro: "Mijn ambities zijn hetzelfde als speler"

14 april 2020, 14:42   Bijgewerkt: 14 april 2020, 16:04

Hedwiges Maduro heeft grote plannen als trainer: "Ik zal het ondervinden, maar mijn ambities zijn hetzelfde als speler", aldus de 35-jarige oud-prof, die gisteren gepresenteerd werd als nieuwe trainer van Almere City onder 21 jaar.

"Ik hoop op een mooie club en vind Spanje een mooi land. Ik leg de lat hoog. Ik zal onderweg tegenslagen krijgen, maar doe het stap voor stap. Dit is de volgende", zegt de voormalig speler van Ajax, Valencia, Sevilla, PAOK, FC Groningen en Omonia Nicosia tegen het Algemeen Dagblad . "Ik heb een duidelijke filosofie: met jeugd gaat het vooral om het ontwikkelen van spelers zelf. Op hoger niveau, bij een eerste elftal, gaat het meer om managen. Om een klik hebben."

In zijn carrière als profvoetballer gemaakt Maduro diverse trainers mee. "Bij Ajax in de jeugd en later bij de eerste heb ik Danny Blind als trainer. Van hem heb ik veel over voetbal geleerd. Ook bij Ajax en later Valencia Ronald Koeman. Meer een peoplemanager, dat je zie nu bij Oranje. Hoe hoe belangrijker dat is, omdat ze al hiel goed kunnen voetballen Je gaat niet tegen Messi zeggen: 'Neem met links aan'. Voortdurend met voetbal bezig, maar ook het menselijke gedeelte is bij hem heel belangrijk als hij dat nodig vond. Hij stuurt je rustig een paar dagen naar je familie als hij dat nodig vindt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen