Frank de Boer: "Bij deze klachten had ik corona wel willen hebben"

14 april 2020, 08:22   Bijgewerkt: 14 april 2020, 08:50

Frank de Boer dacht besmet te zijn met het coronavirus. De trainer van Atlanta United was snotterig rillerig en zes dagen aan de diarree. Een test bewees het tegendeel. Enerzijds een opluchting. "Maar anderzijds: als het bij deze klachten was gebleven, dan had ik het wel willen hebben, corona. Dan was ik nu immuun geweest", aldus De Boer.

"Onze 'hoofd performance coach' was eerder flink ziek geweest toen corona nog nauwelijks in Amerika was. En onze keeperstrainer en Orlando Trustfull, mijn assistent, waren ook niet lekker. Daarom besloten we dat ik me zou laten testen", vertelt de oefenmeester in het Algemeen Dagblad. Vanwege het coronavirus ligt de MLS al een tijd stil en blijft dit voorlopig ook het geval. "We liggen in de tijdslijn van het virus iets achter op Nederland. De meeste staten hanteren inmiddels dezelfde beperkingen, maar Amerika wordt toch keihard getroffen. In sommige dunner bevolkte staten kan het meevallen."

Büttner: "Een verwachting van 240.000 doden kan ik niet bevatten"

Echter is het voetbalseizoen in de Verenigde Staten lang niet zo'n heet hangijzer als in Europa. De Boer had met Atlanta United net de twee eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen achter de rug. "Er is een verschil met het voetbal in Europa. Onze competitie is nog heel pril en loopt tot eind oktober. Daarna volgt nog een maand van play-offs. We kunnen straks best uitlopen tot eind december, die ruimte is er. Dat maakt dat er minder druk is op de kalender. Mocht het nodig zijn, dan zou je de play-offs anders kunnen inrichten. Alleen met de beste vier ploegen of zoiets. Of misschien alleen 'Oost tegen Oost' spelen dit seizoen en 'West tegen West'. Dus dat wij niet vanuit Atlanta helemaal naar steden als Los Angeles reizen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen