Italiaans gezondheidsinstituut is tegen hervatten van Serie A

13 april 2020, 20:42

Het Italiaans gezondheidsinstituut is niet positief over een hervatting van de Serie A in mei. De clubs mogen mogelijk al snel de training weer voorzichtig oppakken, waarna de competitie mogelijk halverwege mei weer opgepakt wordt. Het Italiaanse gezondheidsinstituut ziet dat echter niet zitten.

Directeur Giovanni Rezza heeft in Italiaanse media een update over de stand van zaken. Snel weer voetballen ziet hij niet zitten. "Voetbal is een contactsport en dus is er altijd het gevaar van overdracht", vertelt de directeur van het gezondheidsinstituut. "Als mij gevraagd wordt wat ik er technisch van vind, dan zeg ik dat het mijn voorkeur niet heeft om te hervatten. Het lijkt me dat trainen vanaf 3 mei te vroeg komt, want we zitten al bijna in mei. Het is niet mijn beslissing, maar die van de overheid."

De Italiaanse voetbalbond sprak de hoop al uit om dit Serie A-seizoen toch nog af te maken. Het plan is om begin mei de trainingen weer te hervatten en dan enkele weken later de competitieduels uit te spelen, al is er sprake van strikte voorwaarden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen