Wormuth: "In Duitsland speelt profvoetbal een heel grote rol"

Wormuth: "In Duitsland speelt profvoetbal een heel grote rol"

13 april 2020 – Terwijl andere landen nog enorm worstelen met het coronavirus, wordt er in Duitsland alweer gesproken over een hervatting van de Bundesliga. Op 20 maart begonnen de eerste clubs alweer voorzichtig met trainen en afgelopen week stonden ook Bayern München en 1899 Hoffenheim op het veld. Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth weet dat het hervatten van de competitie belangrijk is.De Duitser merkt dat in eigen land de druk opgevoerd wordt om de competitie af te maken. "In Duitsland speelt het profvoetbal een heel grote rol", zegt de coach tegen De Telegraaf. "De profvoetballers hebben de training nu weer opgepakt onder de voorwaarden van heel strenge hygiëneregels. De mensen in Duitsland hebben daar zeer verschillend op gereageerd. De meningen liepen enorm uiteen: van goedkeuring tot onbegrip."

Wormuth vindt niet dat er in Duitsland sprake is van een totaal andere aanpak. "Ten opzichte van het coronavirus hebben Nederland en Duitsland in principe dezelfde maatregelen genomen. Er zijn regels waar het volk zich aan moet houden. Op dit moment wordt er in Duitsland gediscussieerd over de mogelijkheid om het openbare leven weer op gang te brengen. Zodoende krijgen de profvoetballers ook weer de mogelijkheid om individueel of in kleine groepen te kunnen gaan beginnen met trainen."

In Duitsland wordt er druk uitgevoerd om de competitie halverwege mei weer te laten starten. Wordt de competitie niet afgemaakt, dan heeft dat enorme financiële gevolgen voor de clubs. "Midden mei is wel heel ambitieus. We moeten geduld hebben en geen voorbarige meningen openbaar maken. We hebben beleidsmakers in de regering en bij de voetbalbonden die een plan volgen, deadlines hebben en deze data moeten wij ook afwachten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020