Dembélé in China: "Ze lopen met grote boog om ons heen"

13 april 2020, 18:14

Mousa Dembélé is sinds vorig jaar speler van Guangzhou R&F in China, maar in actie komen zit er voorlopig niet in. De Belgische middenvelder merkt dat China het coronavirus zeer serieus neemt en dat voetbal nu even niet aan de orde is.

De 32-jarige oud-speler van Willem II en AZ woont met zijn gezin in China. "Ze nemen het hier heel serieus, meer dan in België denk ik. Ze hebben er hier natuurlijk ook al meer ervaring mee", vertelt hij aan Sporza. "We zitten niet meer in quarantaine, maar mondkapjes zijn verplicht en overal wordt je temperatuur gemeten, in elke winkel bijvoorbeeld."

Het coronavirus leek onder controle in China, maar momenteel vreest het land weer voor nieuwe besmetting. "Nu zijn er weer wat meer besmettingen en die zouden van mensen uit het buitenland komen. Ik kan niet verstaan wat ze hier zeggen op het nieuws, maar er is wel angst voor buitenlanders. Mensen wandelen in grote boog om me heen. Dat is gek om mee te maken." De Belgische middenvelder voegt toe dat hij geen spijt heeft van zijn keuze voor China. "We zijn hier gelukkig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen