Moreno na AZ- en PSV-tijd: "Pas bij AS Roma leerde ik verdedigen"

13 april 2020, 08:31

Héctor Moreno (op archiefbeeld) speelde in zijn loopbaan voor Pumas, AZ, Espanyol en PSV alvorens hij bij AS Roma werd binnengehaald. Maar pas daar leerde de Mexicaan na al die jaren profvoetballer te zijn geweest naar eigen zeggen écht verdedigen. "Ik heb nog nooit zoveel geleerd als in die zeven maanden."

Dat vertelt hij tegenover Multimedio Desportes. Ondanks dat hij al een hoop ervaring had opgedaan, merkte Moreno dat hij achterliep op ploeggenoten. "Toen ik bij AS Roma kwam, besefte ik pas dat ik niet wist hoe ik moet verdedigen", noemde hij het verschil met zijn vorige clubs. "Dat was al zo vanaf mijn vijftiende bij Pumas. Ze legden me dingen uit tijdens de training en ik zei: 'Hoe kan het dat ik dit niet wist?'", herinnert Moreno, inmiddels actief bij Al-Gharafa (Qatar).

Dat hij twee periodes in Nederland speelde, hielp wellicht ook niet mee. "Ik werkte altijd met coaches die zich liever richtten op het aanvallen van voetbal", zei Moreno namelijk. In Alkmaar werkte hij een jaar met Louis van Gaal, Ronald Koeman, Dick Advocaat en Gerjan Verbeek. Bij PSV had hij alleen te maken met Phillip Cocu. Zijn tijd bij AS Roma werd overigens geen succes: na één seizoen met amper speeltijd, werd Moreno alweer verkocht. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen