Rakitic wil zelf bepalen: "Ben geen zak aardappelen"

13 april 2020, 08:02   Bijgewerkt: 13 april 2020, 08:33

Ivan Rakitic heeft geen blad voor de mond genomen over zijn toekomst bij FC Barcelona: de middenvelder wordt al maandenlang gelinkt aan allerlei clubs en voelt zich zodoende amper meer welkom in Catalonië. Toch wenst hij niet zomaar verkocht te worden. "Ik ben geen zak aardappelen: ik zal mijn eigen toekomst bepalen", spreekt hij duidelijke taal.

Dat vertelt hij tegenover El Mundo Deportivo over alle transfergeruchten die over hem de ronde doen. "Dat is de laatste twee jaar al het geval. FC Barcelona is de perfecte plek om te spelen, maar ik wil genieten en het team helpen. Ik had een nogal vreemd eerste deel van het seizoen, dat was ongemakkelijk en verrassend", zei hij over de periode waarin hij vrijwel geen speeltijd kreeg en zelfs een paar keer niet bij de wedstrijdselectie zat. De Catalaanse grootmacht wilde hem duidelijk slijten.

"Hopelijk kan ik dit contract hier afmaken", aldus Rakitic. "Wat me het meest pijn deed, was niet of ik wel of niet speelde, maar vooral de weg. Je kunt niet op een plek zijn, als ze liever een andere speler hebben. Ik had er last van dit seizoen dat ze van me af wilden, net als in voorgaande jaren. Ik was zeer verrast en begrijp het niet, maar ik accepteer het omdat wat ik wil het beste is voor het team, mijn teamgenoten en de club. De resultaten waren niet optimaal en toch werd er geen beroep op me gedaan. Dat deed me veel pijn."

Rakitic is inmiddels weer terug in de kern van FC Barcelona, de club voor wie hij inmiddels bijna driehonderd officiële wedstrijden speelde. Mede door de komst van Frenkie de Jong hoopte de clubleiding de Kroaat afgelopen zomer te slijten, maar zonder succes. Sindsdien valt zijn naam bij veel clubs, maar tot een overgang kwam het dus nog niet. Zijn contract loopt nog door tot de zomer van 2021.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen