Kuipers: "Als ik fit blijf en het niveau aankan, blijf ik doorgaan"

12 april 2020, 20:20

Björn Kuipers heeft zijn scheidsrechterpak voorlopig verruilt voor het winkelwagentje. De arbiter is ook werkzaam als supermarkteigenaar in Oldenzaal. In gesprek met de NOS legt hij uit in hoeverre zijn werk tijdens de coronacrisis verschilt met datgene waar hij in de voetbalwereld om bekend staat.

Ditmaal geeft hij niemand een waarschuwing als hij of zij een overtreding begaat. En dat terwijl er wel degelijk veel regels gelden aan een supermarktbezoek. "Maar ik kan hier niet als scheidsrechter optreden en zeggen wat wel en niet mag, dan wordt het heel vervelend. We moeten het met elkaar oplossen."

De zomer van 2020 zou voor Kuipers juist een afsluiting van een periode moeten zijn. Het EK van 2020 was eigenlijk het laatste internationale eindtoernooi van Kuipers, maar nu dat evenement een jaar is uitgesteld, moet Kuipers naar de zomer van 2021 kijken.

"Ik ben nu 47 jaar en heb de KNVB en UEFA dan ook laten weten dat ik, vanaf het moment dat er weer gevoetbald wordt, ieder halfjaar ga evalueren. Als ik fit blijf en het niveau aankan, blijf ik doorgaan", zo geeft hij aan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen