Marquinhos blikt terug op akkefietje tussen Haaland en Neymar

12 april 2020, 19:43

Het lijkt al eeuwen geleden, maar exact een maand geleden vond het Champions League-duel tussen Paris-Saint Germain en Borussia Dortmund plaats. Dankzij een 2-0 zege wisten de Fransen door te dringen tot de laatste acht van het toernooi. Na afloop ging het verhaal over de reactie van de Parijzenaars in de richting van Dortmund-spits Erling Haaland.

De Noorse sensatiespits maakte in het heenduel (2-1) nog twee goals, maar bleef in het lege Franse stadion vrij onzichtbaar. Volgens verschilende spelers van PSG had hij het vuurtje voorafgaand aan de return al opgestookt door in het eerste duel op een provocerende manier te juichen. Daarnaast publiceerde hij later nog een post met 'My city, not yours', doelend op Parijs.

PSG lachte echter als laatst en na de zege besloten een groot gedeelte van de PSG-selectie op dezelfde manier te juichen als de negentienjarige Haaland. Verdediger Marquinhos legt bij Desimpedidios uit waarom Neymar en consorten dat deden. "Voor de wedstrijd vertelde hij (Neymar, red.) ons al dat hij Haaland zou gaan provoceren. Hij is niet bang en reageert graag op dit soort provocaties."

Ook tijdens Neymars goal werd op identieke wijze gevierd. "Na zijn goal vroeg ik hem al of hij alle frustratie kwijt was. Ik vroeg hem ook of hij de rest tot na de wedstrijd wilde bewaren", zo verklaart de Braziliaanse verdediger.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen