"Keuze tussen Ajax en Manchester United makkelijk"

"Keuze tussen Ajax en Manchester United makkelijk"

12 april 2020 – Op zestienjarige leeftijd vertrok hij naar Manchester United, bijna tien jaar later staat Gyliano van Velzen op de loonlijst van de Engelse League Two-club Aldershot Town. Tussendoor kwam de aanvaller onder meer uit voor Antwerp, FC Volendam en Roda JC. "Ik zou zeker weten opnieuw naar United gaan", aldus de Amsterdammer (op archiefbeeld voor Roda JC).

"Ik heb daar met geweldige voetballers op het veld gestaan, man", blikt Van Velzen terug met het Algemeen Dagblad. Oorspronkelijk komt hij uit de jeugdopleiding van Ajax. "De keuze tussen Ajax en Manchester United is eigenlijk makkelijk: bij United is het niveau hoger. Als je het bij Ajax niet redt, wordt het lastig om ergens anders aan de bak te komen. Als je in het buitenland hebt gespeeld, zijn er meer clubs geïnteresseerd."

Uiteindelijk verliep zijn carrière anders dan gehoopt. "Je gaat daar natuurlijk heen om het hoogst haalbare na te streven. Toch is het niet pijnlijk. Voetbal is mijn passie, waar ik dat ook doe. Daarnaast ben ik gezond, dat is het belangrijkste. Ik heb nog wel een aantal jaar te gaan, dus ik wil kijken waar mijn plafond ligt."

gerelateerd