Belgische viroloog adviseert UEFA: "Het moment om te stoppen"

11 april 2020, 22:54   Bijgewerkt: 11 april 2020, 23:59

De Belgische viroloog Marc Van Ranst heeft contact gehad met de UEFA. De viroloog heeft de bond het advies gegeven om de competities in Europa te stoppen, terwijl de Europese bond graag door wil spelen. Het is nog onduidelijk wat de UEFA met het advies gaat doen.

Hij vertelt tegen Sporza dat hij in contact staat met de Europese voetbalbond, als expert van virussen. "Ik zal hen zeggen dat het nu hét moment is om de competities te stoppen", zegt Van Ranst tegen het Belgische medium. "Ik zal het standpunt van de Belgische voetbalbond (KBVB) verdedigen en zeggen dat het nu hét moment is om de competities stop te zetten. De competities nog ordentelijk afwerken, zal bijzonder moeilijk zijn. Dat is ijdele hoop koesteren. Je kunt beter de realiteit onder ogen zien."

Wedstrijden zonder publiek zijn ook geen optie, vindt Van Ranst. "Dat zou op dit moment een verkeerd signaal zijn", stelt de viroloog. "Dan heb je ook twee ploegen, scheidsrechters, trainers, een bank en een heleboel mensen die voor alles moeten zorgen in het stadion. En dat terwijl je aan de mensen vraagt om social distancing te praktiseren. Dat zou een verkeerd signaal zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen