Witheet Rangers wil dat baas Schotse competitie vertrekt

11 april 2020, 22:40   Bijgewerkt: 11 april 2020, 23:56

Rangers FC heeft in een statement op de clubwebsite de vloer aangeveegd met Neil Doncaster, de baas van de Schotse voetbalcompetities (SPFL). De Schotse topclub heeft via een klokkenluider informatie gekregen dat er de stemming over het al dan niet stoppen van de competitie doorgestoken kaart is. Rangers is zelf tegen stoppen.

Een meerderheid van de clubs stemde vrijdag voor het per direct beëindigen van de competitie. Van de 42 profclubs stemden er 33 voor om per direct te stoppen met de competitie. Rangers heeft het gevoel dat er dingen niet in de haak zijn en meldt dat zaterdag op de eigen website. 'We hebben via een klokkenluider bewijs ontvangen dat grote vragen oproept over de processen van de SPFL met betrekking tot de stemming', schrijft de club. 'Het is in ieders belang dat het bewijs, dat alarmerend is, zo snel mogelijk wordt bekeken.' Rangers meldt dat het het vertrek van Doncaster eist door de opmerkelijke berichten. Overigens is het nog niet definitief dat de competitie wordt gestopt, omdat Dundee United nog moet stemmen. Er is een meerderheid van 75 procent nodig om het voor elkaar te krijgen dat de competitie stopt.

"Als er ooit een moment is voor volledige openheid en transparantie, dan is dat nu", zegt interim-voorzitter Douglas Park in de verklaring. "We zien geen andere keuze dan op te roepen tot een onafhankelijk onderzoek naar deze kwestie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen