Haaland werd uitgelachen bij Molde: "Toen scoorde hij er vier"

11 april 2020, 21:40

Erling Haaland is inmiddels een grote naam bij Borussia Dortmund, maar enkele jaren geleden zag zijn carrière er absoluut nog niet goed uit. De Noorse spits maakte bij Molde FK nog geen indruk, zag zijn toenmalig ploeggenoot Ruben Gabrielsen.

De verdediger van Toulouse speelde van 2014 tot 2019 bij Molde en zag daar een jonge spits meedoen op de training. "Toen hij bij de club kwam was hij nog maar een jonge jongen. En eigenlijk niet zo goed, om eerlijk te zijn", zegt de verdediger in Noorse media. "Ik dacht oké, misschien kan hij een leuke speler in de Noorse competitie worden. Maar toen werd hij ziek en raakte hij geblesseerd. We zagen hem een hele tijd niet en toen kwam hij terug als een reus. Hij was gewoon een beest geworden."

Mentaal is Haaland heel sterk, ziet Gabrielsen. "Hij had eens een hele week voor een wedstrijd niet gescoord op de training. Wij lachten hem gewoon uit! Toen ik hoorde dat hij zou starten tegen Brann, dacht ik hoe is het mogelijk dat we met hem gaan spelen? Vijftig minuten later had hij vier goals gemaakt. Ik denk dat hij een belangrijke les heeft geleerd. Als het niet goed gaat, moet je hard werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen