Atalanta-aanvoerder Gomez kritisch over hervatten Serie A

11 april 2020, 16:26

In Italië kwam zaterdag het bericht naar buiten dat de clubs hopen op 31 mei de Serie A te hervatten. La Repubblica schreef dat het een serieuze optie was, mits de training op tijd weer kan worden opgestart. Atalanta Bergamo-captain Papu Gomez ziet op voorhand al enkele bezwaren. "Het wordt echt zwaar om na twee maanden weer op het veld staan, zonder ook maar een wedstrijd op niveau te spelen."

Dat vertelde hij op zijn eigen Instagram-pagina. Nu de besmettingscurve in Italië wat afneemt, hopen de clubs op 4 mei de training te hervatten. Maar dan is het nog flink wat werk om weer op te trainen, weet Gomez. "Als we in juni en juli weer moeten spelen, zal dat ook moeilijk worden, omdat we niet gewend zijn aan dat soort hitte. Het is op dat moment rond de dertig graden in Italië", noemde hij als potentieel probleem voor de hervatting van de Serie A.

En het optreden daar naartoe zal ook lastiger worden dan gedacht, omdat de spelers lang voor zichzelf moesten trainen en dat vraagt voor nogal wat discipline. "Een atleet moet voor zichzelf zorgen en voorzichtig zijn met wat hij eet, maar omdat je thuis opgesloten zit, is de verleiding om elke 10 minuten naar de koelkast te gaan aanwezig", zei hij met een knipoog. Al was het gedeelte om weer op trainen uiteraard wél uiterst serieus. Te meer omdat de selectie van Atalanta Bergamo een tijdje in volledige quarantaine werd gehouden, na de wedstrijd tegen Valencia.

Lees ookDuel Atalanta - Valencia was rampzalig voor verspreiding corona

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen