"UEFA begint in te zien dat voetballen dit seizoen niet mogelijk is"

11 april 2020, 14:32

De UEFA heeft tot dusver altijd ingezet op het uitspelen van de huidige Europese competities, maar volgens de Belgische viroloog Marc van Ranst gaat ook de Europese voetbalbond inzien dat het misschien wel niet meer kan. De UEFA heeft namelijk advies ingewonnen bij de expert. "De UEFA begint in te zien dat voetballen dit seizoen niet meer mogelijk is."

Dat vertelt hij tegenover Het Nieuwsblad. Van Ranst was ook betrokken bij de beslissing om niet verder te gaan met de Jupiler Pro League, wat overigens nog niet helemaal zeker is, omdat de stemming werd uitgesteld naar eind april. "Niemand kan de Belgische clubs verwijten dat ze de beslissing namen om er streep onder te zetten", aldus Van Ranst. "Van de Pro League heb ik begrepen dat er minimum drie tot vier weken training nodig zijn alvorens wedstrijden weer mogelijk zijn. Dan is het weinig realistisch de huidige competities nog af te werken."

Lees ook: Belgische viroloog: "Vrees dat dit het einde het van het seizoen is"

De UEFA heeft weliswaar gedreigd om de Europese tickets niet te verdelen aan landen die de competities niet hebben uitgespeeld, maar daar kunnen ze weleens op van terugkomen. Van Ranst verwacht dat de UEFA inziet dat het in tijdnood komt in de huidige voetbalagenda als er uitgespeeld moet worden. "Voetbal is de belangrijkste bijzaak van de wereld en we praten erover met de tien specialisten, die de exit-strategie bepalen. Maar we moeten eerlijk zijn: massa-evenementen als voetbalwedstrijden of muziekfestivals zullen bij de laatste dingen zijn die we opnieuw toelaten", aldus Van Ranst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen