Scholes had voor WK 2010 kunnen terugkeren bij Engeland

11 april 2020, 11:49

Paul Scholes had een rentree in de nationale ploeg van Engeland kunnen maken. In 2010 werd de voetballer van Manchester United na een goed seizoen bij zijn club gebeld, nadat The Three Lions met wat blessures kampten in aanloop naar het WK in Zuid-Afrika. "Maar het voelde niet goed", zei de middenvelder.

Dat vertelt hij tegenover de BBC Radio 5. "Fabio Capello wilde dat ik terugkwam, maar ik kreeg een telefoontje van Stuart Pearce, die ook bij de staf zat", zei Scholes. "Ik had een paar dagen om erover na te denken. Ik speelde goed genoeg, maar besloot dat het verkeerd was. Ik was niet betrokken bij de kwalificatie en er waren andere spelers die wel al twee jaar bij de selectie zaten."

Zijn keuze had ook anders kunnen zijn, als Capello zelf had gebeld. "Dat had me wellicht op een ander idee kunnen brengen", aldus de voormalig middenvelder van Manchester United. "Of ik er spijt van had? Misschien wel, omdat ik toen nog zo goed speelde." Scholes zette in 2004 een punt achter zijn interlandloopbaan, die tot 66 interlands kwam, waarin hij veertien keer scoorde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen