Overgroot deel Schotse clubs wil seizoen per direct stoppen

11 april 2020, 10:04

Als het aan de Schotse voetbalploegen ligt, wordt er dit seizoen niet meer gespeeld in de Premiership. Zij stemden met overgrote meerderheid voor het per direct beeindigen van het seizoen, maar kwamen vooralsnog wel één stem tekort om het nu ook al daadwerkelijk te voltooien. Die komt vanuit het tweede niveau, waar nog geen 75% stemmen voor werd bereikt.

Op het hoogste niveau hebben tien van de twaalf clubs voorgestemd om een streep te zetten door het seizoen. Over de vier hoogste profcompetities hoopte 33 van de 42 clubs op een voortijdig einde, dat is het benodigde percentage. Maar ook in elke competitie apart moet minimaal 75% voor het idee stemmen, anders wordt het niet doorgevoerd.

Lees ook'Ook Schotland stopt: Celtic wordt benoemd tot kampioen'

In praktijk betekent dat dat Dundee United een beslissing kan gaan nemen in deze kwestie. Zij stemden als enige nog niet in de Championship, waar nog één stem nodig is om het benodigde aantal te halen. Dan gaat er een streep door het seizoen en wordt Celtic gekroond tot kampioen. Dundee is verzocht om zo snel mogelijk een keuze te maken, al heeft het formeel liefst 28 (!) dagen de tijd.

Stemmen:

Premiership (9 stemmen voor nodig): 10 stemmen voor, 1 tegen, 1 niet-gestemd 

Championship (8 stemmen voor nodig): 7 voor, 2 tegen, 1 niet-gestemd

Laagste divisies (15 stemmen voor nodig): 16 voor, 3 tegen en 1 niet-gestemd

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen