Heracles geeft selectie 3 weken rust, ook met oog op volgend jaar

11 april 2020, 10:00

Heracles Almelo geeft de spelers de komende drie weken rust. De Eredivisie-club houdt daarbij rekening met een herstart van de competitie, maar om de voetballers fit te houden voor de rest van dit en volgend seizoen, hoeven ze zich voorlopig niet meer online te melden bij de Almeloërs. Eerder maakte FC Groningen dezelfde afweging.

Dat schrijft TC/Tubantia. "Het leek ons goed om een fysieke en mentale pauze in te lassen. Geen verplicht schema meer, even rust en afstand van elkaar. Als de maatregelen eventueel versoepelen, pakken we het weer op. Alleen kan daar niemand nog iets over zeggen", legt technisch directeur Tim Gilissen uit tegenover het regionale medium. Als er nog gevoetbald wordt dit seizoen, loopt het flink uit en is deze rustperiode ook met het ook op volgend seizoen belangrijk.

Lees ookFC Groningen geeft de eerste selectie enkele weken rust

"Als dat gebeurt, zit er nauwelijks rust tussen de seizoenen. Daarom leek het ons ook goed om nu alvast die rust te bieden. Sommige spelers geven aan dat ze het lekker vinden dat de druk eraf is. Anderen willen graag actief blijven", aldus Gilissen, die uiteraard er vanuit gaat dat de spelers zich houden aan de geldende afspraken. "We hebben de spelers op het hart gedrukt om zich te houden aan de maatregelen en zo veel mogelijk thuis te blijven. Ze zijn vrij, maar de mogelijkheden zijn beperkt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen