'NAC slaat miljoenenbod AZ en FC Utrecht op Van Hecke af'

'NAC slaat miljoenenbod AZ en FC Utrecht op Van Hecke af'

11 april 2020 – AZ en FC Utrecht hebben een officieel bod uitgebracht op NAC Breda-verdediger Jan Paul van Hecke. De bedragen zouden naar verluidt respectievelijk zo'n kleine twee en miljoen euro zijn, maar omdat de doorgebroken Zeeuw geen clausule in zijn contract heeft en er veel interesse is, heeft NAC Breda nog geen akkoord gegeven.Dat schrijft BN/De Stem althans. Eerder werden ook Feyenoord, Ajax en PSV al gelinkt aan de centrale verdediger, die tegen de Rotterdammers nog scoorde in de halve finale van de KNVB Beker. Zij zouden, anders dan AZ en FC Utrecht, overigens nog geen bod hebben uitgebracht. Wel is dat een goede reden voor NAC Breda en Van Hecke om de ontwikkelingen nog even af te wachten. 

Van Hecke zou volgens het regionale dagblad zelf open staan voor een volgende stap in zijn loopbaan, ondanks dat hij dit seizoen pas doorbrak bij de Eerste Divisie-club. Mede daarom sprak hij al met Arne Slot (AZ-trainer) en John van den Brom (FC Utrecht-trainer). Vooral in Alkmaar hadden ze dit seizoen nogal wat problemen centraal achterin, terwijl in de Domstad het huurcontract van Justin Hoogma afloopt.

Lees ook: 'Nederlandse topclubs in de rij voor NAC-talent Van Hecke'

Er is dus veel interesse voor Van Hecke, waardoor NAC Breda voor het neefje van Jan Poortvliet een interessant bedrag kan vragen. Hij heeft namelijk geen clausule in zijn tot 2022 durende contract staan. Zeker als NAC Breda niet promoveert lijkt hij onhoudbaar. De voetballer speelde tot dusver slechts zestien duels in de hoofdmacht van NAC Breda, waarin hij viermaal scoorde en een assist gaf.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 juni 2020

  2. dinsdag 2 juni 2020

  3. maandag 1 juni 2020