Bezuinigingsronde PEC Zwolle: Wennemars en scouts weg

10 april 2020, 16:59   Bijgewerkt: 10 april 2020, 17:29

De financiële gevolgen van de coronacrisis zijn voelbaar bij PEC Zwolle. Voorzitter Adriaan Visser laat via de clubkanalen weten dat er noodgedwongen een bezuiningsronde wordt doorgevoerd. De aflopende contracten van Erben Wennemars (performance coach) en clubiconen Albert van der Haar en Ben Hendriks (beiden scouts) worden niet verlengd.

Eerder communiceerde PEC Zwolle al dat de aflopende overeenkomsten met Lennart Thy, Rick Dekker, Jarni Koorman en Stanley Elbers zijn beëindigd. Verder zullen ook binnen de kantoororganisatie contracten niet worden verlengd.

'Dit zijn allemaal betreurenswaardige beslissingen, die wij echter moeten nemen in het belang van de club', aldus Visser. 'Zoals je merkt dwingt de coronacrisis ons op dit moment een stap terug te zetten en onze ambities voor de komende jaren bij te stellen, om vervolgens weer een paar stappen voorwaarts te maken.'

Lagere begroting, hoofdsponsor in de problemen

Door de coronacrisis verwacht PEC Zwolle de begroting met twee miljoen euro te verlagen. Hoofdsponsor Molecaten is daarnaast in zwaar weer terechtgekomen. Het is nog afwachten of de vakantieparkenketen aan de club verbonden kan blijven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen