Bezuinigingsronde PEC Zwolle: Wennemars en scouts weg

Bezuinigingsronde PEC Zwolle: Wennemars en scouts weg

10 april 2020 – De financiële gevolgen van de coronacrisis zijn voelbaar bij PEC Zwolle. Voorzitter Adriaan Visser laat via de clubkanalen weten dat er noodgedwongen een bezuiningsronde wordt doorgevoerd. De aflopende contracten van Erben Wennemars (performance coach) en clubiconen Albert van der Haar en Ben Hendriks (beiden scouts) worden niet verlengd.Eerder communiceerde PEC Zwolle al dat de aflopende overeenkomsten met Lennart Thy, Rick Dekker, Jarni Koorman en Stanley Elbers zijn beëindigd. Verder zullen ook binnen de kantoororganisatie contracten niet worden verlengd.

'Dit zijn allemaal betreurenswaardige beslissingen, die wij echter moeten nemen in het belang van de club', aldus Visser. 'Zoals je merkt dwingt de coronacrisis ons op dit moment een stap terug te zetten en onze ambities voor de komende jaren bij te stellen, om vervolgens weer een paar stappen voorwaarts te maken.'

Lagere begroting, hoofdsponsor in de problemen
Door de coronacrisis verwacht PEC Zwolle de begroting met twee miljoen euro te verlagen. Hoofdsponsor Molecaten is daarnaast in zwaar weer terechtgekomen. Het is nog afwachten of de vakantieparkenketen aan de club verbonden kan blijven.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020