PEC staat voor dilemma na veroordeling clubicoon

10 april 2020, 12:41

Het veroordeelde clubicoon Klaas Drost zet PEC Zwolle voor een dilemma. Naar de oud-prof is in het MAC³PARK stadion tribune vernoemd. De vraag is of dit nog te rechtvaardigen valt. Drost werd gisteren (donderdag) veroordeeld voor zorggeldfraude. Voorzitter Adriaan Visser wil daarom volgende week om tafel met de supporters.

"Ik zit zelf ook nog even goed na te denken wat we nu met deze zaak moeten doen, maar de fans hebben hier ook een grote stem in", laat Visser weten aan De Stentor. "Daarnaast zal ik mij op de hoogte laten stellen of Klaas Drost nog eventueel in beroep gaat tegen de uitspraak." Freddie Eikelboom, voorzitter van de supportersvereniging, sluit zich bij Visser aan. "We gaan voor die tijd met de verschillende supportersgroepen om tafel om te kijken wat we willen, we zullen er zorgvuldig mee moeten omgaan."

Drost kreeg een taakstraf van 240 uur en een boete van 25 duizend euro opgelegd vanwege fraude met zorggeldfraude. De voormalig voetballer heeft dit zelf altijd ontkend. Eikelboom: "Hij is op maatschappelijk vlak veroordeeld, maar hij is gelijkertijd een icoon, iedereen van mijn generatie herinnert zijn legendarische solo tegen Ajax. Mede daarom draagt de tribune zijn naam."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen