Willem Janssen: "Jammer dat toon debat soms zo extreem is"

Willem Janssen: "Jammer dat toon debat soms zo extreem is"

10 april 2020 – De maatschappelijke discussie over het voetbal in de coronacrisis is tegen het zere been van Willem Janssen. "Het stoort me als mensen denken dat voetballers zich op een ander niveau willen plaatsen", uit de aanvoerder van FC Utrecht zijn onvrede.

"Zo van: de hele wereld ligt stil en voetballers denken dat ze een uitzonderingspositie hebben. Dat is onzin", zegt Janssen in De Volkskrant. "Als de overheid zegt: het kan niet, dan is er geen club of speler die zegt: wij willen toch. Dat is de discussie niet. Juist door nu duidelijkheid te vragen zet je de voetballerij boven alles, want niemand heeft duidelijkheid."

Janssen, ook lid van de Centrale Spelersraad (CSR), is geen voorstander van overhaaste beslissingen. "Het is toch logisch dat je als bedrijfstak zoekt naar een manier om door te kunnen gaan. Om het sportief zo eerlijk mogelijk en financieel gunstig af te ronden. Misschien tegen beter weten in. Als je volgens richtlijnen van het RIVM straks kunt trainen, eerst in kleine groepjes, moet dat toch kunnen? Laat specialisten rustig hun werk doen. Gezondheid staat altijd voorop. Natuurlijk zijn er ook jongens bang voor hun gezin. Maar het is nog zover weg. Om dan bij voorbaat nee te zeggen. Als club maak je intussen scenario's", aldus de verdediger.

Spelersraad: meeste captains staan achter KNVB

De verdediger pleit ervoor om als collectief te opereren. "Iedereen doet zijn stinkende best om het economische en sportieve verval zo klein mogelijk te laten zijn. Het is jammer dat de toon van het debat dan soms zo extreem is. Verbeten. Vijandig. Ik zou zeggen: treed als één front naar buiten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021

  3. donderdag 15 april 2021