FIFPro: "Vrijwel geen zorgen spelers over veiligheid"

10 april 2020, 08:28

De FIFPro steunt het voornemen om de competities af te ronden. Volgens de internationale spelersvakbond zijn voetballers hierbij gebaat. "De spelers maken zich vrijwel geen zorgen meer over hun veiligheid en gezondheid", aldus een woordvoerder van de FIFPro.

"De situatie in Nederland is bijvoorbeeld dat de KNVB pas wil gaan spelen als de situatie veilig is en wanneer er toestemming is", vervolgt de zegsman tegenover NU.nl. "Het afmaken van het seizoen is van ontzettend groot belang voor alle clubs, vooral ook de kleinere clubs, waar voor spelers het gevaar anders groot kan zijn dat ze hun baan kwijtraken. Als het seizoen verantwoord kan worden afgemaakt, dan willen we dat."

Het coronavirus zorgt ervoor dat clubs financieel flink in de knel komen. "Er was een Roemeense club die zei: we zitten zo in de problemen, dat we de salarissen tot eind volgend seizoen reduceren met 50 procent. In Venezuela was er een club die dat zelfs voor drie jaar wilde doen. We zijn dan ook blij met de richtlijnen die de FIFA onlangs heeft gegeven."

Lees meer: FIFA maakt opschorten van contracten mogelijk

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen