Makkelie gehackt op Instagram: account bood mondkapjes aan

10 april 2020, 07:38

Danny Makkelie kreeg donderdag te maken met een hack van zijn Instagram-account. Op het profiel van de scheidsrechter werden mondkapjes aangeboden. "Ik heb direct mijn wachtwoord aangepast, zodat er geen verdere schade kon worden aangericht", vertelt de leidsman, die ook als agent bij de politie werkt.

"Bij de politie werken we zonder beschermingsmiddelen, zijn de mondkapjes bijzonder schaars en gaan we soms onbeschermd de wijk in. En dan zou ik grote hoeveelheden mondkapjes in de aanbieding hebben volgens mijn Instagram-account", zegt Makkelie tegen De Telegraaf. Op Instagram plaatste hij zelf ook een verklaring over het voorval. "Daarbij heb ik aangegeven dat je je wachtwoord om de zoveel tijd moet aanpassen. Iets wat ikzelf eigenlijk nooit heb gedaan."

Makkelie, die vandaag (vrijdag) aangifte doet, zag dat ook geprobeerd was zijn Facebook-pagina te hacken. "Zoals zovelen had ik eenzelfde wachtwoord voor alles, maar daar ben ik wel van genezen. Niet handig voor een politieagent. Daarom ben ik zo van slag van deze affaire: m'n collega's en ik lopen allemaal op de toppen van onze tenen, veelal onbeschermd en dan komt zo'n vervelend bericht over mondkapjes van mij op mijn account. Verschrikkelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen