Grapperhaus: "Hij kan als burgemeester daarover beslissen"

9 april 2020, 22:52

Er wordt in juni en juli in Eindhoven geen betaald voetbal gespeeld. Dat maakte burgemeester John Jorritsma woensdag duidelijk. Minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) laat aan De Telegraaf dat de uitspraak van de burgervader gevolgen kan hebben. "Hij kan als burgemeester daarover beslissen, dat soort beslissingen kunnen zeker van invloed zijn op het besluit van de KNVB", zegt hij.

Het is nog niet duidelijk of het Eredivisie- en Eerste Divisie-seizoen kan worden afgemaakt. Dat de KNVB de competities nog niet wil beëindigen, snapt Grapperhaus. "Ik begrijp heel goed dat voetbal voor heel veel mensen een belangrijk vermaak is en ik begrijp heel goed dat de KNVB zo lang mogelijk probeert te kijken wat mogelijk is."

Of het seizoen kan worden afgemaakt, hangt grotendeels af van wat het kabinet beslist. "We zullen de komende weken als kabinet besluiten of we vinden dat het verbod op vergunningsplichtige evenementen, waar de voetbalwedstrijden onder vallen, wel of niet verlengd gaat worden en daar zal iedereen toch echt even op moeten wachten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen