Rekik traint weer: "Agent keek of we ons wel aan de regel houden"

Rekik traint weer: "Agent keek of we ons wel aan de regel houden"

9 april 2020 – Terwijl in Nederland de poorten van de trainingscomplexen voorlopig gesloten zijn, hervatten in Duitsland clubs de training. Karim Rekik staat met zijn teamgenoten bij Hertha BSC alweer op het veld. Hij legt aan het Eindhovens Dagblad uit hoe de trainingen eruit zien."We zijn als voetballers gewend aan politiebusjes, maar nu stond er eentje bij onze training en keek een agent of we ons wel aan de regel houden om anderhalve meter uit elkaar te blijven. Daar houden we ons goed aan", aldus de centrumverdediger, die net als zijn teamgenoten is getest en veertien dagen in thuisisolatie heeft gezet.

Sinds deze week traint Hertha BSC weer. In groepen van acht wordt er bij de Duitse club getraind. "Daarbij moeten we voldoende afstand houden, dus we doen geen positiespellen met duels bijvoorbeeld. In de trainingen zijn er veel oefeningen die normaal gesproken horen bij de voorbereiding op een nieuw seizoen", vertelt hij.

Mogelijk traint Rekik voor 'niks', want het is nog niet zeker of het Bundesliga-seizoen wel kan worden afgemaakt. "Het zou mooi zijn als we weer wedstrijden kunnen voetballen, maar nu is het gewoon een kwestie van fit blijven en kijken wat de autoriteiten beslissen. Ik kan daar van alles van vinden, maar dat is niet relevant omdat ik voetballer ben en geen viroloog."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 18 januari 2021

  2. zondag 17 januari 2021