Vice-voorzitter Barça overhoop met Bartomeu: "Voel me verraden"

9 april 2020, 18:42   Bijgewerkt: 10 april 2020, 15:21

FC Barcelona-voorzitter Josep María Bartomeu en vice-voorzitter Emili Rousaud kunnen niet meer door een deur. Laatstgenoemde werd eerder deze week gevraagd af te treden. Dat verzoek kwam voor Rousaud als donderslag bij heldere hemel.

In een interview met Marca doet Roussaud zijn verhaal. "Ik ben een beetje verdrietig, maar het belangrijkste is dat mijn familie en ik in goede gezondheid zijn, dus ik klaag niet. Het gaat goed met me", begint de vicevoorzitter. Dat Bartomeu hem opbelde met het verzoek om bij de club te vertrekken, verraste Roussaud. "Hij vertelde me dat hij het bestuur anders wil indelen en wilde dat ik aftrad."

Uiteraard vroeg Roussaud waarom hij moest vertrekken. "Hij gaf me twee redenen. Hij vertelde me dat ik heb gelekt of tegenover journalisten spelers heb bekritiseerd, wat absoluut niet klopt.  Ook zou ik medewerkers en bestuurders van de club hebben bekritiseerd. Ik vertelde hem dat ik mij daar niet bewust van was en hij gaf mij geen namen. Hij vroeg me om af te treden, omdat hij me niet kan ontslaan."

Dat hij juist nu, tijdens de coronacrisis, het belletje kreeg van Bartomeu, vindt Roussaud ongepast. "We zitten allemaal thuis. Dit is in mijn ogen niet de juiste manier en het juiste moment om het te doen. Ik heb hem gezegd erover na te zullen denken", aldus de vice-voorzitter, die zich verraden voelt. "Omdat zijn redenen niet kloppen. Hij heeft geen bewijs voor zijn aantijgingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen