FC Twente geeft Nakamura toestemming om naar Japan te gaan

9 april 2020, 17:57

Keito Nakamura hoeft van FC Twente niet langer in Nederland te blijven. De negentienjarige aanvaller heeft toestemming gekregen om naar Japan te gaan, meldt Tubantia. Net als alle andere buitenlandse spelers moest Nakamura gedurende de coronacrisis aanvankelijk in Nederland blijven.

Twente heeft Nakamura om meerdere redenen toch toestemming gegeven om Nederland te verlaten. De jonge Japanner is in zijn eentje in Nederland, kan niet in groepsverband trainen en heeft bijna twee seizoenen achter elkaar gevoetbald. "Bovendien heeft de Japanse voetbalbond trainingsmogelijkheden gefaciliteerd voor Japanse voetballers in Europese dienst", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen.

De selectie van Twente telt dertien buitenlandse spelers, waarvan vijf Spanjaarden. Omdat Spanje al enige tijd in lockdown is, blijven zij liever in Nederland. Aitor is wel in Spanje, maar daar was hij al voordat de crisis uitbrak. De aanvaller kampt al enige tijd met een voetblessure. De overige buitenlanders zijn niet teruggekeerd naar hun eigen land.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen