Borussia Dortmund
0 – 0
Bayern München

De Mos: "Standard Luik te groot om kopje onder te gaan"

De Mos: "Standard Luik te groot om kopje onder te gaan"

9 april 2020 – Aad de Mos gaat ervan uit dat Standard Luik ook volgend seizoen in de Pro League uitkomt. De licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) kende de club woensdag geen proflicentie toe. Bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) tekent Standard beroep aan."Ik zou me over Standard Luik maar niet te veel zorgen maken", zegt De Mos tegenover De Telegraaf. "Die club is te groot om kopje onder te gaan. Dat is een club in de orde van grootte van Ajax, Feyenoord en PSV. Het bestaat niet, dat Standard het niet gaat redden. Natuurlijk is het nu een moeilijke tijd, maar ik denk dat er zeker iemand op zal staan om die club er niet aan onderdoor te laten gaan."

Standard heeft boven zijn stand geleefd en nu twaalf à dertien miljoen euro nodig, stelt De Mos. "Dat is geen volstrekt onhaalbaar bedrag voor vermogende mensen. De liefde voor Standard is groot in België, en er zijn genoeg mensen die zo'n bedrag op kunnen brengen. Ik denk zelfs dat het trainer Michel Preud'homme zou kunnen lukken om voldoende mensen om zich heen te verzamelen om Standard weer op poten te zetten. Die mensen wachten alleen op het moment dat Venanzi (de clubeigenaar, red.) zijn hoofd in een strop steekt, zodat er een nieuwe leiding in kan stappen."

Bruno Venanzi heeft een groot aandeel gehad in de teloorgang van Standard, meent De Mos. "Dit is weer het zoveelste voorbeeld van een supporter die verdwaald is in het voetbal. Clubeigenaar Bruno Venanzi heeft zakelijk succes gehad en denkt het ook in het voetbal te kunnen gaan maken, maar je ziet telkens weer dat dit niet werkt", aldus De Mos. "De beste manier om als zakenman van je geld af te komen, is het voetbal in te gaan. Je wordt getild waar je bij staat. Dat is bij Standard ook gebeurd."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 mei 2020

  2. maandag 25 mei 2020