Van As: "Wij kijken eigenlijk al naar volgend seizoen"

9 april 2020, 16:00

Natuurlijk hoopt hij dat er snel weer gevoetbald kan worden, maar Jeffrey van As vermoedt dat het seizoen erop zit. Voor zijn club, Roda JC, heeft dat geen enorme sportieve gevolgen. De club bivakkeert dit seizoen namelijk in de onderste regionen van de Eerste Divisie. Promotie naar de Eredivisie was voor de coronacrisis al een utopie.

Als het RIVM aangeeft dat het weer veilig is om te trainen en spelen, juicht Van As een hervatting toe. "En het liefst natuurlijk met publiek. Maar als dat zonder publiek moet, dan zonder publiek. Het is een hele lastige kwestie voor iedereen. Want als je deze competitie niet afmaakt, wat zijn dan de consequenties? Promoveert er dan niemand, degradeert er dan niemand?", vraagt hij zich hardop af in een onderhoud met het Algemeen Dagblad.

Van As heeft naar eigen zeggen makkelijk praten. "Roda staat zeventiende, heeft geen periode gewonnen, dus wij hebben nergens recht op of last van. Wij kijken eigenlijk al naar volgend seizoen. Maar de clubs die bovenaan staan of onderaan in de eredivisie, daar zijn de consequenties veel groter. Wij weten gewoon dat wij volgend jaar weer Eerste Divisie spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen