Voetbal alleen mogelijk met aangepaste regels: 1,5 meter afstand

9 april 2020, 13:48   Bijgewerkt: 9 april 2020, 13:53

Zolang er in Nederland minimaal anderhalve meter afstand gehouden moet worden, is het onmogelijk om volgens de huidige regels te voetballen. Immunoloog Ger Rijkers denkt dat er alleen met een aanpassing van de spelersregels wellicht gevoetbald kan worden voordat er een vaccin gevonden is. Daarmee sluit hij een regulier einde van de Eredivisie uit.

Dat vertelt Rijkers tegenover het Algemeen Dagblad. Elke voetballer zou zijn eigen zone op het veld moeten krijgen, om zo toch afstand te houden van elkaar. "Een soort menselijk tafelvoetbal. Je moet dan dus denken aan een soort demonstratiesport, een vorm van tijdverdrijf, maar zeker niet iets waarmee je bestaande competities alsnog kunt afronden", stelt hij.

Lees ookOndanks oproep Ajax

Ook op de tribunes zal maar een heel klein deel van de fans zitten, omdat afstand houden noodzaak blijft. Een onrealistisch scenario met de huidige voetballers, erkent Rijkers. En dus zal er een streep moeten door de plannen van de UEFA en KNVB om toch door te voetballen, vindt hij. "We moeten voorkomen dat er voor voetballers een uitzondering gemaakt gaat worden – of voor welke sport dan ook. Dat is maatschappelijk niet te rechtvaardigen. Binnen het grote geheel is voetbal niet meer dan een soms vermakelijke bijzaak."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen