Feyenoord wil Kuip gebruiken tijdens bouw Feyenoord City

Feyenoord wil Kuip gebruiken tijdens bouw Feyenoord City

9 april 2020 – Feyenoord heeft zijn zienswijze ingediend bij de gemeente Rotterdam over de manier waarop het richting Feyenoord City zal moeten gaan. De Rotterdammers willen de zekerheid dat het tot met het gebruik van het nieuwe stadion, gebruik kan blijven maken van het huidige onderkomen. Daarvoor moeten enkele plannen net iets anders geformuleerd.Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Door de tekst in het bestemmingsplan aan te passen, hoopt Feyenoord dat er geen 'misverstanden kunnen ontstaan' over het gebruik van De Kuip. Eerder al werd het probleem aangekaart, maar is toen niet op de agenda gekomen. Het gaat over details, aangezien het om de interpretatie van de tekst gaat, die verder wel in orde lijkt. 

Lees ook: 'Derde ring op De Kuip optie als nieuwe stadion onhaalbaar blijkt'

Daarbij gaat het dus zeker niet om een afwijzing van Feyenoord City. "We willen alleen zekerheid dat als er onverhoopt geen nieuw stadion komt, Feyenoord het oneindige recht behoudt al haar wedstrijden te kunnen blijven spelen", laat een woordvoerder weten.

Door de uitbraak van het coronacrisis krijgt de club pas op z'n vroegst in de zomer definitief een oordeel over het nieuwe stadion. Vandaag (donderdag) kwam naar buiten dat er ook een plan geopperd wordt als back-up, als Feyenoord City onhaalbaar blijkt. Dan zou er op de huidige Kuip een derde ring komen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020