'Rome en Bilbao twijfelen over gastheerschap bij EK 2021'

9 april 2020, 09:59

Het is nog onzeker of Rome en Bilbao ook daadwerkelijk speelstad worden van het EK 2021. Beide steden waren gastheer op het eindtoernooi, dat eigenlijk komende zomer al zou plaatsvinden. Door de corona-uitbraak werd het uitgesteld en wordt er ook ernstig getwijfeld of het dan wel doorgang kan vinden in beide steden.

Dat schrijft het Engelse The Daily Mail althans. Hoewel dat een boulevardkrant betreft, is het nieuws zeker niet vreemd. Italië en Spanje zijn door het coronavirus keihard geraakt, mede door een voetbalwedstrijd (Atalanta Bergamo – Valencia en de return) die georganiseerd werd in een groot toernooi. Dat ze nu een stuk minder happig zijn op de organisatie van een dergelijk evenement, is niet vreemd te noemen. In beide stadions stonden drie groepsduels en één knock-outronde gepland.

Lees ook: EK zet ArenA voor puzzel: "Concerten met potlood in agenda"

Een aantal andere stadion heeft moeite om de onderkomens vrij te houden, nu het toernooi een jaar verplaatst is. Niet alleen de Johan Cruijff ArenA, maar ook het Hampden Park in Glasgow en het Aviva Stadium in Dublin zouden daar moeite mee hebben. De andere speelsteden van het EK zijn Bakoe, München, Sint-Petersburg, Kopenhagen, Londen, Boekarest en Boedapest.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen