'Derde ring op De Kuip optie als nieuwe stadion onhaalbaar blijkt'

9 april 2020, 07:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als de bouw van de nieuwe Kuip door de coronacrisis geen doorgang kan meer vinden, is het een serieuze optie om een ring toe te voegen aan het huidige stadion en de captaciteit op die manier tot 63.000 toeschouwers te brengen. De ondernemers die eerder bij het renovatieplan 'Red de Kuip' betrokken waren, gaan de gemeente vandaag informeren over die nieuwe optie.

Dat schrijft het NRC althans. Een dergelijke renovatie van De Kuip heeft als voordeel dat het beduidend minder duur is (het gehele plan kost zo'n 250 miljoen euro) en op kortere termijn uitgevoerd kan worden. Het plan is puur een alternatief, voor wanneer blijkt dat de huidige plannen voorlopig onhaalbaar zijn. "We willen de nieuwbouw niet tegenhouden, maar we staan klaar als het nodig is. We zijn een soort reddingsboei als Feyenoord City niet zou lukken", aldus initiatiefnemer Erwin Eekelaar.

Lees ookDe Kuip is een grote inspiratiebron voor nieuw Feyenoord-stadion

Het nieuwe Feyenoord City, een plan dat al veel langer ligt en waarop veel kritiek is geweest, kost bijna 450 milljoen euro. Daarbij lag de richtlijn van de opening op 2024, al lijkt zelfs dat voorbarig. Ook in dat stadion moet er plaats geboden worden aan 63.000 toeschouwers. Wel zijn er plannen om in de (ver)nieuw(d)e Kuip grote evenementen te organiseren, zoals de Champions League-finale. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen