Gisteren gemist: PL-spelers doneren, nieuwe spelregels in voetbal

Gisteren gemist: PL-spelers doneren, nieuwe spelregels in voetbal

9 april 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 8 april.Standard Luik krijgt geen proflicentie van de KBVB
De donkere wolken pakken zich samen boven het Maurice Dufrasnestadion van Standard Luik. De Belgische topclub heeft woensdag van de Licentiecommissie van de bond te horen gekregen dat het geen licentie heeft gekregen voor het prof-en amateurvoetbal.

Vrouw van Robben testte positief op corona: "Leuk was het niet"
Het gezin van Arjen Robben is in quarantaine geweest door het coronavirus. Bernadien Eillert, de vrouw van Arjen Robben, was besmet met het virus en had daar behoorlijk last van. Het gaat inmiddels weer beter met haar, heeft Robben bekendgemaakt.

Premier League-spelers doneren miljoenen aan zorg
Er werd in Engeland veel druk uitgeoefend op de Premier League-clubs en de voetballers om hun verantwoordelijkheid te nemen. Dat hebben de spelers nu zeker gedaan, aangezien ze een fonds genaamd Players Together hebben opgericht. Dat fonds heeft een donatie van vier miljoen pond gedaan aan de zorg in Engeland.

Supportersvereniging Ajax ziet niets in afmaken Eredivisie
Als het aan de supportersvereniging van Ajax ligt, wordt de Eredivisie dit seizoen niet meer hervat. Het is het plan van de KNVB om de competitie in de zomer af te maken, maar de kans is groot dat dat zonder fans op de tribunes moet gebeuren. Daar voelt Fabian Nagtzaam, directeur van de vereniging, weinig voor.

Spelregelcommissie IFAB presenteert drie nieuwe spelregels
Met ingang van komend seizoen zullen er drie nieuwe regels van kracht zijn in het voetbal. Dat heeft spelregelcommissie IFAB (International Football Association Board) wereldkundig gemaakt. Eind februari werd er overleg gevoerd over nieuwe regels en de resultaten daarvan zijn woensdag naar buiten gebracht.

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020

  3. woensdag 3 juni 2020