Supportersvereniging Ajax ziet niets in afmaken Eredivisie

Supportersvereniging Ajax ziet niets in afmaken Eredivisie

8 april 2020 – Als het aan de supportersvereniging van Ajax ligt, wordt de Eredivisie dit seizoen niet meer hervat. Het is het plan van de KNVB om de competitie in de zomer af te maken, maar de kans is groot dat dat zonder fans op de tribunes moet gebeuren. Daar voelt Fabian Nagtzaam, directeur van de vereniging, weinig voor.Hij begrijpt niet dat de KNVB dinsdag communiceerde dat de competities in de zomer moeten worden afgemaakt, terwijl meerdere burgemeesters dat niet zien zitten. "Het is onbehoorlijk bestuur", vertelt Nagtzaam aan EenVandaag. "Het is echt onbestaanbaar dat je vooraf geschetste scenario's niet checkt, met in dit geval de burgemeesters", vindt hij.

Mocht de Eredivisie niet meer worden hervat, dan eindigt Ajax bovenaan. "Wij zien onszelf dan absoluut niet als winnaar. Het hele betaalde voetbal heeft dan in dit geval verloren. Net als de hele maatschappij. Wij vinden het absoluut niet kunnen dat de KNVB zichzelf buiten de maatschappij plaatst." Nagtzaam vermoedt dat de UEFA een stevige vinger in de pap heeft in Zeist. "Wij denken dat het op dringend advies is van de UEFA, dat neigt naar chantage. Dan gaat het uiteindelijk om geld."

Voetballen in de zomer is voor niemand echt leuk, denkt Nagtzaam. "Die ondersteunende diensten, zoals de politie en ambulances, die hebben het nu al druk genoeg. Willen we die dan ook nog gaan lastigvallen met voetbal in de zomermaanden? Ik denk het niet", sluit hij af.

Lees ookFans zien duels achter gesloten deuren niet zitten

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020