Standard Luik krijgt geen proflicentie van de KBVB

8 april 2020, 18:54   Bijgewerkt: 8 april 2020, 18:59

De donkere wolken pakken zich samen boven het Maurice Dufrasnestadion van Standard Luik. De Belgische topclub heeft woensdag van de Licentiecommissie van de bond te horen gekregen dat het geen licentie heeft gekregen voor het prof-en amateurvoetbal.

De club dreigt daardoor af te zakken naar het vierde niveau in België. Zoals het nu staat moet de club degraderen naar de provinciale competities. Belgische media melden dat de club geen licentie krijgt omdat het geen betalingsbewijs voor tekenpremies van de maand februari kon presenteren. Andere media stellen weer dat de financiering van de uitbouw van het stadion te maken heeft met het niet krijgen van de licentie. Standard Luik staat momenteel vijfde.

Bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) kan de club nog wel een beroep aantekenen. Dat wordt dan rond 10 mei behandeld. De kans is volgens Belgische media niet heel groot dat het goed afloopt voor Luik, aangezien het BAS nog nooit eerder een beslissing van de licentiecommissie heeft teruggedraaid. Overigens is Standard Luik niet de enige club die vandaag slecht nieuws heeft geregen. Ook Lokeren, Roeselare, Virton en Lommel krijgen geen licentie. Zij spelen op het tweede niveau in België.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen