Onbegrip bij Verheijen: "Staat voetbal boven de maatschappij?"

Onbegrip bij Verheijen: "Staat voetbal boven de maatschappij?"

8 april 2020 – Raymond Verheijen begrijpt helemaal niets van de discussie over hoe en wanneer de competities weer van start moeten gaan. De 48-jarige inspanningsfysioloog vindt dat de KNVB en de clubs veel te hard van stapel lopen. Over voetbal moet voorlopig nog niet worden gesproken, zegt hij.Verheijen denkt dat het voorlopig nog absoluut niet mogelijk is om te voetballen. "Van het RIVM zullen we de social distancing nog maandenlang moeten respecteren. Hoe legt de KNVB en de Eredivisie uit dat wij straks in juni op televisie zwetende en hijgende voetballers zien worstelen om een bal? Staat het voetballen boven de natuur en de maatschappij?'', vraagt hij zich af bij het Algemeen Dagblad.

Verheijen, die eerder met onder meer Guus Hiddink en Louis van Gaal samenwerkte, snapt niet dat er vanuit het voetbal lichtzinnig wordt gedacht over het hervatten van de competities. "De eerste vraag is hoe de maatschappij er uitziet op korte en lange termijn. De vraag over hoe om te gaan met het voetballen, zou vervolgens een afgeleide moeten zijn. Zeker tot het einde van het jaar zullen we leven in een 'anderhalve-meter-maatschappij' met social distancing en mondkapjes. Op basis van dit maatschappelijke kader kan je vervolgens naar het voetbal kijken. Tenzij iemand denkt dat het voetballen buiten het maatschappelijke kader valt."

"Allerlei bedrijven zijn plexiglas aan het installeren tussen bureaus en werkplekken. Ondertussen willen de KNVB en de Eredivsie CV in mei en juni weer fysiek contact rondom een bal. En wat te denken van amateurteamsporten? Of gaan we in het weekend lekker voetballen tegen mogelijk besmette tegenstanders? Heeft iemand hier al over nagedacht?''

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020