Ook onduidelijkheid bij Cambuur: "Wij gaan uit van Eredivisie"

Ook onduidelijkheid bij Cambuur: "Wij gaan uit van Eredivisie"

8 april 2020 – Net als alle andere profclubs zit ook SC Cambuur in de wachtkamer. De koploper van de Eerste Divisie hoorde dinsdag van de KNVB dat de bond de competitie graag wil afmaken, desnoods zonder publiek. Volgens algemeen directeur Ard de Graaf is er door die beslissing niet ineens veel duidelijk geworden.Het is nog altijd lastig wat de clubs kunnen verwachten voor de komende periode. "Vorige week hing alles nog in de lucht en toen wilden we in ieder geval een plan hebben. Dat plan ligt er nu, weliswaar met heel veel afhankelijkheden", zegt De Graaf tegen Omrop Fryslan. "Je wil wel plannen kunnen maken. Je wil weten op welk niveau je straks speelt. Wij gaan uit van Eredivisie, maar willen dat wel bevestigd zien."

De spelers kunnen momenteel niet trainen. Het is wel zaak dat dat weer gaat gebeuren op termijn. "Volgens specialisten hebben we vijf weken nodig om op te kunnen trainen, voordat we weer een wedstrijd kunnen spelen." Volgens de huidige plannen moeten de teams in mei weer gaan trainen. "Of dat kan, ligt opgesloten in het besluit dat op 21 april gaat vallen. Als de maatregelen langer worden doorgeschoven, schuiven de wedstrijden ook op."

De Graaf heeft een duidelijke mening over wedstrijden zonder publiek. "Dat is verschrikkelijk. Voetbal is een volkssport en Cambuur is een volksclub. Als dat de enige manier is om het af te maken, moeten we dat met z'n allen overwegen, maar dat is de minst gewenste situatie. Je doet het voor de mensen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020