Menzo in Chinese quarantaine: "Lezen en films kijken"

Menzo in Chinese quarantaine: "Lezen en films kijken"

8 april 2020 – Voor Stanley Menzo komt er bijna een einde aan een periode van twee weken verplichte quarantaine in China. Bij terugkomst in Shanghai moest hij zich verplicht twee weken opsluiten. De oefenmeester is blij als het voorbij is.De 56-jarige oud-keeper telt de dagen af. Hij zit inmiddels bijna twee weken vast in zijn hotelkamer, vanaf vrijdag mag hij weer naar buiten. De coach is in China sinds 2019 trainer van het beloftenteam van Guoan."Nog twee dagen, dan zijn we eruit", vertelt Menzo aan het Algemeen Dagblad. Vrijdag kan hij doorreizen naar Peking. Volgende week staat hij weer op het trainingsveld. "Veel spelers uit mijn team zitten nog in quarantaine, maar volgende week beginnen we met degenen die er zijn."

Voor nu zit er niets anders op dan voorbereiden voor Menzo. "Ik heb ook genoeg afleiding. Ik red me wel. Ik kan lezen en films kijken. Daarnaast heb ik al wat trainingen voorbereid, maar ook presentaties. Alleen weet ik toch nog niet hoe en wat. De situatie is even onoverzichtelijk. Ik weet niet wat ik straks van mijn spelers kan vragen." Menzo is absoluut niet iemand die graag stilzit en dat maakt het er niet gemakkelijker op.

"Want hardlopen kan niet. Al het contact is ook via de telefoon, die zit vaak in de lader. Ik gebruik hem meer dan normaal. Zo zorg ik dat ik de dagen goed doorkom en op hoogte blijf van wat in Nederland gebeurt. Ook krijg ik zo een klein beetje mee wat er in China speelt. Ik zit twee weken binnen, maar weet niet wat er buiten gebeurt."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020