"Als centrale verdediger had Bazoer een sensatie kunnen worden"

8 april 2020, 13:40

Riechedly Bazoer leek een aantal jaar geleden een gouden toekomst tegemoet te gaan. De Utrechter brak door bij Ajax, debuteerde op negentienjarige leeftijd in het Nederlands elftal en werd beschouwd als een van de grootste talenten van Europa. Anno 2020 staat de middenvelder onder contract bij Vitesse, waar hij nog niet heeft kunnen overtuigen.

Toen Bazoer nog in de jeugd speelde, werd hij bekeken door meesterscout Piet de Visser. "Hij speelde toen nog achterin. Ik heb allemaal plusjes achter zijn naam staan. Bal vrijmaken: goed. Verdedigen: goed. Techniek: goed. Als centrale verdediger had hij een sensatie kunnen worden, een internationale topper. Ben ik van overtuigd", vertelt hij tegen Voetbal International. "Maar hij vond van zichzelf dat hij op het middenveld moest spelen."

Op het middenveld brak Bazoer door in het profvoetbal. "Daar ging hij altijd lopen waar hij níét moest lopen. En hij verdomde het zich daarin te verbeteren. Later werd hij zelfs een soort spelmaker, maar voor die rol heeft hij totaal niet de kwaliteiten", is De Visser van mening. "Het doet me altijd pijn als jongens niet de juiste mentaliteit hebben om het optimale uit hun mogelijkheden te halen. Bazoer is een typisch voorbeeld van een speler die zijn grote talent gewoon heeft verkwanseld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen